’t Zand verliest eerste oefenduel

’t Zand – Svelta Melsele 1-5 (1-3)

De eerste oefenwedstrijd van ’t Zand ging verloren. Tegenstander Svelta Melsele dat uitkomt op het één na hoogste niveau in België was met 1-5 te sterk. Voor de Vlaamse vrouwen was het een laatste oefenwedstrijd alvorens aankomende week de competitie begint. “Nederlandse trainer, van Roosendaal volgens mij en het niveau in Nederland is toch een stuk hoger dan bij ons”, aldus een meegereisde Vlaming.

Een combinatie van het eerste en het tweede team van ’t Zand kwam op een 1-0 voorsprong. Een prima aanval werd afgerond. En het had ook 2-0 kunnen worden. Vanaf 11 meter werd een buitenkansje niet benut (zie YouTube). En daarna was het in no-time 1-2 voor de Vlamingen. Een counter en een uitgespeelde aanval zorgden ervoor dat de bezoekster op voorsprong stonden. En nog voor rust werd het 1-3. Een mooie voorzet werd keurig met het hoofd binnen geknikt.

Na de ranja werd ’t Zand nauwelijks nog gevaarlijk en na de hele fraaie 1-4 voorkwam keepster Kayleigh van Schaijk dat de score hoger werd. In de laatste minuut werd het nog 1-5.

Voor ’t Zand begint de competitie in de Hoofdklasse pas eind september. De eerste ‘echte’ wedstrijd is over 2 weken een bekerwedstrijd in Etten-Leur tegen DSE dat dit jaar uitkomt in de Eerste Klasse.

Bekijk meer foto’s op Flickr.