Dongen ronde verder in het KNVB-bekertoernooi

Dongen – DOVO 5-2 (3-1)

Het is Dongen gelukt om de volgende ronde van het grote bekertoernooi te bereiken. Een 5-2 overwinning op de Derde Divisionist (zaterdag) DOVO levert a.s. woensdag een wedstrijd in Utrecht tegen Hercules.
Dongen kwam al na 8 minuten op voorsprong. Een hoekschop van Paul van Zon werd door Remon Koenen verlengt en binnen gekopt door verdediger Luuk Hultermans.

En binnen een half uur was het al 2-1. Voor Dongen scoorde de nieuwe linksbuiten Moustafa Mohammad. Namens de bezoekers was het Joshua Patrick die een voorzet van diens broer Enrico Patrick wist binnen te tikken.

Nog voor rust kwam Dongen op een 3-1 voorsprong. Tom Kolkert tikte de bal door en Daan Poelmans schoot de bal vanaf links diagonaal binnen. Na rust was het wederom Moestafa Mohammad die scoorde. De aanwinst die overkwam van Baronie zag een kopbal van DOVO-doelman Rodney Ubbergen voor zijn voeten belandden. Mohammad bedacht zich niet en schoot de bal middels een afgemeten boogbal over iedereen in het doel: 4-1.

Nog geen 2 minuten later was de marge weer 2. Een doelpunt van Quincy Arends zorgde voor de 4-2. Daarna wilden de bezoekers wel, maar ook met een Nando Wormgoor (vorig seizoen nog prof bij RKC) in de achterhoede werd de ploeg van trainer Gert Kruys weinig gevaarlijk. Mede dankzij verdediger Hultermans bleeft de marge een veilige 2 doelpunten.

Een kleine tien minuten voor tijd was het helemaal over voor DOVO. Een snelle voortzetting en een pass van Paul van Zon leverde een doelpunt van Remon Koenen.

Doelpunten:
08. 1-0 Luuk Hultermans
21. 2-0 Moustafa Mohammad
30. 2-1 Joshua Patrick
38. 3-1 Daan Poelmans
52. 4-1 Moustafa Mohammad
54. 4-2 Quincy Arends
81. 5-2 Remon Koenen

Meer over de wedstrijd Dongen – DOVO:

Dongen speelt aankomende woensdag om 18.00 uur in Utrecht tegen Hercules. Winst levert dan een vervolg in het grote KNVB-bekertoernooi.
Hercules eindigde vorig seizoen op de vierde plaats in de Derde Divisie waar Dongen de derde plaats bezette. Overigens speelt Dongen een goeie week later weer tegen Hercules. Dan in de competitie…