Oefenwinst voor Dongen tegen Baronie

Dongen – Baronie 3-1 (1-0)

Voor Dongen was het de laatste oefenwedstrijd. Zaterdag ontvangt Dongen in het grote bekertoernooi DOVO uit Veenendaal. Voor de Baronnen was het de tweede oefenwedstrijd. Eerder verloren de Baronnen van Jong FC Den Bosch waar ook Dongen in de voorbereiding van wist te verliezen.

In de eerste helft kwam Dongen op een 1-0 voorsprong. Een handsbal binnen de zestien leverde een strafschop die benut werd door Paul van Zon. Dongen had de voorsprong groter kunnen maken. Zowel Koen als Van der Waarden hadden het geluk niet mee toen ze van afstand schoten. Het enige gevaar dat Baronie leverde kwam van Dennis Peragon die het vizier nog niet op scherp had. Met uitzondering van invaller Gijs v.d. Berg die al in de eerste helft had gespeeld stond er een heel ander Dongen in de tweede helft. En in die tweede helft wisten de Baronnen aanvankelijk de beste kansen te creƫren. Peragon deed dat in een buitenspelsituatie en bij een voorzet van links kwam de aanvaller een voetje te kort. Tom Janssen schoot een vrije trap van afstand en de stuit leverde werk voor keeper Roovers. Diezelfde Roovers was verrast toen er vanaf ruim 20 meter de bal in de hoek werd geprikt door Baronie. Na de 1-1 had de Hoofdklasser uit Breda het geluk niet dat Dongen in de eerste helft wel had toen de arbiter een penalty toekende voor hands.

Aan de andere kant maakte Dongen 2-1. Sander de Bont werd geblokt en de afvallende bal kwam voor de voeten van ex-Baron Mustafa Mohammad die de bal in het doel krulde. Sander de Bont maakte er nog 3-1 van door een voorzet snoeihard in het doel te schieten.

Doelpunten:
1-0 Paul van Zon (penalty)
1-1 Jason- Tjien-Fooh
2-1 Mustafa Mohammad
3-1 Sander de Bont