Oefennederlaag voor Dongen in Werkendam

Kozakken Boys – Dongen 3-0 (2-0)

Tegen de Kozakken Boys – uitkomend in de Tweede Divisie – kwam Dongen al heel snel op een 1-0 achterstand. Een volley van Raily Ignacio. En ook bij de tweede treffer werd het de doelpuntenmaker niet moeilijk gemaakt. Bij een vrije trap mocht Sven van Ingen vrij inkoppen.

Verder kon er ook genoteerd worden dat de Kozakken Boys veel feller startten aan het duel en dat Dongen later in de eerste helft wat mogelijkheden kreeg. Remon Koenen zag een bal weggetikt worden toen hij vanaf rechts het strafschopgebied was overgestoken en Tom Kolkert schoot naast op aangeven van Paul van Zon.

In de tweede helft kreeg Tom Kolkert de grootste kans voor Dongen en dat zonder dat het de bedoeling was. Een duel voor het doel met een blunderende keeper Bakema zorgde ervoor dat de bal bij de tweede paal bij Tom Kolkert kwam. Diens inzet ging langs het doel…
De thuisploeg wist iets meer te creëren. Een kopbal van doelpuntenmaker Sven van Ingen werd gepakt door de keeper, eigen jeugd-speler Kevin Cornet schoot nipt over, een kopbal met een stuit ging over het doel en de inzet van Sanny Monteiro werd gepakt door keeper Zielschot.

Een kwartier voor het einde werd het 3-0 in het voordeel van Kozakken Boys. Ahmad Mendes Moreira bezorgde de bal bij Stout die de derde treffer voor Kozakken Boys maakte. Voor Dongen speelde Sander de Bont weer minuten in het vaandelteam. Een klein kwartiertje mocht De Bont meedoen. “Twee jaar geleden…”, aldus de Dongense nummer 9 die in de punt van de aanval stond.

Doelpunten:
04. 1-0 Raily Ignacio
22. 2-0 Sven van Ingen
74. 3-0 Gwaeron Stout